Ridit Gordon tre gånger sen jag skrev här sist.

Den första gången var han lugn när vi red iväg, men när vi kommit halvvägs och han förstod att vi var på väg hemåt så speedade han upp rejält…kunde inte skritta på lång tygel, ville bara öka till trav och när jag tog tyglarna och bromsade honom trippade han fram. Inte så kul.

Gången därpå var han hetsig när vi red iväg, men bättrade sig mot slutet.

Idag bestämde jag mig för att ta med Mowgli som handhäst för att se om det skulle kunna få Gordon att coola ner sig och det gjorde det faktiskt. Jag red barbacka och vi red en halvtimmes tur och det gick faktiskt riktigt bra. Lite snabbare sista 100 metrarna, men mycket bättre än tidigare. Mowgli var jätteduktig och hängde med så gott han kunde.

Gordon blir inte dum när man rider, men han vill inte lyssna, har fullt upp att försöka lista ut hur han snabbast ska ta sig hem igen samt lyssna efter kompisarna. När jag har drivit honom framåt (om han stannat för att han vill vända hem) har det inte varit några problem alls att få honom att gå fram.

Han har ju inte ens varit hemma 1 vecka ännu så jag hoppas han lugnar sig automatiskt, men känns lite konstigt att inte kunna rykta honom i lugn och ro då han mest står och trampar och gnäggar, känns inte riktigt bekant, han brukar stå och halvsova när han blir borstad.

Gordon ensam ute, står och spanar efter de små…

En något mer avslappnad Gordon med sin lille skyddsling Mowgli