När jag åkte hem från jobbet igår kväll vid 20-tiden visade biltermometern -20 grader. Så jag bestämde mig för att sätta jag på hästarna täcken. Det tog en stund då April bara ville ha mat och inte alls var intresserad av att stå still och få ett täcke fastspänt på sig. Darwin trodde dessutom att hon var en ny häst, troligen då täcket använts av någon annan häst tidigare, och började högljutt och närgånget uppvakta henne. När jag skulle lägga täcke på Lucille försökte April attackera henne. April blev då uttagen ur hagen och uppbunden i träd precis utanför vilket hon inte uppskattade och började fara runt så hon halkade omkull (!). Som tur var höll både grimma och grimskaft och när hon kom upp på benen och märkte att hon fortfarande satt fast så lugnade hon sig och stod snällt och stilla. När jag skulle lägga täcket på Darwin förvandlades gick han in i sin dramaqueenroll och blev livrädd för täcket. Satte på honom en grimma (band honom inte och höll inte fast honom) och då stod han helst stilla tills jag med stelfrusna fingrar slutligen lyckades knäppa alla spännen. Mission completed efter viss ansträngning och prövning av mitt tålamod…

Det var första gången de fick täcken för den här säsongen och de verkade inte frusna, men eftersom jag var räd att det skulle bli ännu kallare under natten fick det bli täcken i varje fall.

I dag har vi ca -19 grader, men täckena får vara på någon dag till.

När jag kom ut till hästarna i morse hade de stjälpt omkull höbalen så de kunde frossa ordentligt och inte kämpa genom de små maskorna i slowfeedingnätet. De var helnöjda…Lucille & DarwinInte riktigt så här det är tänkt att det ska fungera med slowfeedingnät….Kan säga att jag och hästarna har en ständigt pågående kamp där de biter hål i nätet och jag lagar så gott det går. Det här nätet köptes förra året, men jag har beställt ett nytt nu då det här sjunger på sista versen.April har frost i skäggetDarwin & LucilleAprilDet här är Darwins ”dalmatinerfot”. Ska bli spännande att se om den går i arv om det blir något föl för Lucille ….

Det här är Lucilles vita fot.