Emma och jag började dagen med att låta Darwin dra kälken. Det gick bra, trots att det var snöfattigt på vissa ställen vilket ledde till ett väldigt oljud när stålmedarna drogs i grus…Darwin skötte sig i varje fall utmärkt och det var roligt att Emma för första gången fick se honom dra kälken. Duktig kille!

Vi delar en godis. Inte vad jag brukar göra, men Emma tyckte vi skulle få till en pussbild.

Sen selade vi av, sadlade honom och gav oss av på långritt. Som vanligt är vi snyggt och matchande klädda när vi är ute på ridtur…

Emma red mest, men hon tyckte han blev lite väl pigg en stund och då red jag en bit. Darwin ser måttligt road ut. Uppklämd i en gran, bakom en cykel och helt plötsligt med en betydligt tyngre ryttare på ryggen. Själv är jag rätt nöjd över att slippa släpa på cykeln en stund (vi är mitt i skogen på en smal stig och rötter och stundtals en massa snö gör det omöjligt att cykla).

När jag ridit en stund kom vi fram till en liten gård där det gick två hästar. Då hoppade jag av och var beredd på att knacka till honom i pannan med spöknoppen om han skulle börja skrika och hingsta sig, men han var knäpptyst och gjorde ingenting. Skönt! Sen red Emma den sista biten. Svettig Darwin.

Var nog ute i nästan 2 timmar och det var bra för Darwin som för första gången på länge fick bli riktigt trött. Han verkade nöjd!

Efter lunch tog vi ut April och Lucille. Emma ägnade sig först åt en av sina favoritsysselsättningar, att locka upp hästar på yttertrappan…April är inte så svårövertalad.April (och Darwin med för den delen) vet att det brukar vankas godsaker när de gjort något bra (hur bra det nu är gå upp för trappor). Lucille är inte lika lättövertalad. Igår höll vi nog på i 30 min för att få Lucille att ställa upp en hov på nedersta trappsteget. Idag tog det kanske 5 minuter så stod hon med båda framhovarna på nedersta trappsteget, så det tar sig…;)

Efter en del övningar blev det ryktning, tar sin lilla tid då de fäller mycket nu. Sen tränsade vi dem. April sov i princip innan vi red iväg och Lucille, som var pigg innan vi red iväg, blev jättetrött när vi gav oss iväg. Vi tog en skritt-tur på några kilometer och vi växlade mellan att rida och att leda dem. De börjar bli stora nu och man känner hur magarna gungar i sida när man rider. När vi kom hem var de båda jättetrötta.