2015-08-15

Det skulle vara inmätning och chipavläsning fr.om. kl 12.00 för de ekipage som skulle visas på e.m. och eftersom vi var lite osäkra på hur lastningen skulle gå så bestämde vi oss för att packa och lasta kl 9.30. April var jätteduktig och efter bara några minuter stod hon på plats så vi kunde bege oss. Tog vägen över Kumla för att slippa åka genom Örebro då April inte är van att åka transport (det här var 3:e resan).

Kl 11.00 var vi framme. Hon blev mätt till 146 cm och sen började den långa väntan. Det tog nästan 5 timmar från att vi kom dit tills det var hennes tur att visas upp och då var hon rejält trött. April som aldrig har varit ute på några aktiviteter överhuvudtaget blev alldeles exalterad över allt ståhej. Det var hästar, hundar, motorcyklar och massor av ståhej över hela området. Hon gnäggade i princip hela tiden för att försöka få kontakt med alla andra hästar.

Av 57 starter så var April den enda connemaran. Det var många nordsvenskar och fjordingar och en kaspisk häst med föl (den rasen har jag aldrig sett tidigare) och många andra raser.Många spännande ekipage att kika på. Här två ardennerhästar.

Fölen blev trötta av att vänta i värmen.LunchpausHela familjen väntar på att lunchpausen ska ta slut.Gnägg, gnäggHär ser det ut som om April är jättehög bak, men hon står faktiskt i en backeNu står vi på vänt inför att det ska bli Aprils tur och hon är jätte, jättetrött…April som brukar vara jättelätt att få att trava var så trött och seg att Emma nästan fick släpa henne efter sig…Glad och lättad Emma som visade April på ett jättefint sätt! Tack snälla Emma! ♥

April fick 8,8,7,7, dvs 37 p och en gul rosett.

Hon fick positiv kritik på huvud, hals, bål: uttrycksfullt huvud, välformad hals, välmusklad bog, gott djup, välformad hals. Skritten:bogfri, men kort, traven: kort och markbunden med svag energi.

Vi var i varje fall jättenöjda med henne. Trots alla nya intryck och värmen så skötte hon sig jättebra! Hon fick vänta med oss andra i familjen i 5 timmar och det enda som var jobbigt med henne var att hon gnäggade mycket och högt.Fina April! ♥Första gången vi mötte den här tjejen som kom åkande emot oss blev April helt förvirrad, sen mötte Emma och April henne en gång till och när de sågs den 3:e gången frågade tjejen om de skulle prova att hälsa och det gick jättebra. En riktigt bra sak med att åka på såna här tillställningar är den sociala träningen.