Igår tog jag med mig Darwin & Mowgli ut på kombinerad ridtur/promenad. Jag red en bit med Mowgli som handhäst och en bit mitt inne i skogen fick Mowgli gå lös medan jag red på Darwin. Mowgli traskade snällt efter oss så det gick bra. På ett ställe stannade han och åt vissna hallonbuskar och jag och Darwin hann komma rätt långt före, då kom han farande i galopp och tvärstannade med huvudet på Darwins rumpa. Jag trodde Darwin skulle fara iväg i galopp han med, men han stod blickstilla.

När vi kommit ytterligare en bit såg jag något jag faktiskt aldrig sett tidigare när jag varit ute med hästarna-ett knubbigt vildsvin i full galopp, som tur var på väg ifrån oss. Kändes inte helbra… Hästarna spanade intresserat efter det, Mowgli blev lite ivrig, men inte mer. Jag har sett vildsvin kanske ett 10-tal ggr när jag kört bil och i skogen är det ofta uppbökat efter dem, jag har även hört dem grymta när jag ridit (!), men det här var som sagt första gången jag verkligen såg ett. Konstigt att det inte hörde oss tre på långt håll när vi kom pulsande genom snön.