I måndags började älgjakten och på em blev jag uppringd på jobbet av en sommargäst några km ifrån oss. Hon berättade att det stod tre hästar och frossade äpplen i hennes trädgård. Inte roligt när man är några mil ifrån och har flera kunder inbokade de närmaste timmarna, men tack och lov att det var tre hästar och inte fyra. Hade inte varit roligt om Darwin också varit på rymmen…

Emma och Ola kunde någon timme senare ta sig hem och börja leta. Hästarna var inte så långt från sommargästen och när Ola och Emma ropade på dem svarade en jägare i ett jakttorn straxt bredvid något likande som att hästarna stod i bra blickfång… Gordon som är lite älglik får vara glad att det var en behärskad jägare… Hur som helst lät hästarna sig villigt fångas in. Gordon och April fick gå med grimskaft och Mowgli fick gå lös. De var trötta och skärrade då det sköts en del skott runt om i skogen och när de kom hem igen drog April en djup suck (av lättnad?) då hon fick komma in i hagen igen. Staketet var nertrampat på flera ställen och stolpar hade t.o.m. gått av så vi tror att en älg kanske hade förirrat sig in i hästhagen och sprungit omkull staketet. Inför nästa års älgjakt ska jag köpa reflexgrimmor som hästarna får ha på sig på natten.

Vi har inte vågat oss ut och rida skogen efter det, mer än en liten, liten sväng precis utanför hagen. Har tragglat lite grann barbacka i hagen några dagar. Gordon är snäll och tålmodig fast det är mkt distraktioner som t.ex en halvgalen katt som springer runt och leker.

De här fotona är från den 17 oktober.