Igår kväll kom Jero tillbaka från Skåne. När de skulle lasta på morgonen var det full aktivitet vid deras stall med andra ekipage som skulle lasta samtidigt och mycket folk i rörelse. De fick hålla på en stund innan de fick in Jero i transporten, men vid 11-tiden bar det iväg från Eslöv mot Vingåker. Resan gick bra och efter 6 timmar kunde vi lasta ur honom hemma hos oss. Eftersom det var beckmörkt när de kom hade vi byggt om hagarna så att han fick egen hage första natten. Kändes inte bra om han skulle släppas ihop med Gordon, Mowgli och April i mörkret eftersom han aldrig träffat April tidigare samt att han faktiskt varit härifrån i drygt 1 år.

Han gnäggade och galopperade runt i sin hage och ville in till de andra. På morgonen tog vi av honom täcket och under var han väldigt vit och fin.

Sen tog vi ut brorsan Gordon och gjorde i ordning honom då familjen Åkesson skulle ha med honom ner till Skåne istället. Vi lät inte bröderna gå ihop någonting. Hade blivit en kort träff i hagen då vi kände att det var bäst att de kom iväg så tidigt som möjligt med Gordon.Gordon var inte sugen på att åka någonstans, hade hellre busat med de andra, men efter viss övertalning med longerlinor blev han lastad (och resan ner gick bra och nu står han första gången vad jag vet i varje fall i box).

När de åkt i väg med Gordon släppte vi ihop Jero med 2-åringarna April och Mowgli. Jero och Mowgli har träffats tidigare och de nosade på varandra och sen var det bra. April var inte fullt så kärvänlig, skrek och sparkade bakut och stackars Jero verkade helt förvirrad.

Jero har cirkustalanger…

När han trodde faran var över…

Men efter några attacker lugnade de ner sig och verkade rätt nöjda alla tre.

Inte längre lika vit och snygg…

Darwin skulle så väldigt, väldigt gärna vilja komma in till de andra.

Jero verkade allmänt förvirrad över kalabaliken med ett brunstigt skrikande sto och en mycket intresserad hingst på andra sidan staketet.

Om några veckor är det tänkt att Jero ska hämtas av sina nya ägare och flytta till Uppsala.